Natuurlijk mag je met 17 jaar rijlessen nemen!

RijsimulatorSneller, Veiliger en Goedkoper je rijbewijs halen, het kan bij Verkeersschool Berend Knol! (en nog milieuvriendelijker ook!!) De Nederlandse autorij- simulator maakt het mogelijk. Verkeersschool Berend Knol beschikt als één van de weinige verkeersscholen in Friesland over een heuse autorijsimulator. Na een succesvolle testperiode kan vanaf heden iedereen gebruik maken van de rijsimulator.

Een gemiddelde besparing van 20% op de benodigde auto- rijlessen kan nu al worden bereikt. Dit scheelt al gauw een paar honderd euro! Na uitbreiding van het huidige basisles- programma behoort een besparing van zo’n 40% op de totale rijopleiding zeker tot de mogelijkheden.
Op dit moment bestaat de complete simulatoropleiding uit een 21-tal lessen verdeeld over drie lesmodules waarin alle onderwerpen aan bod komen:

  • de bediening van de auto
  • bochten rijden
  • kruispunten
  • minirotondes
  • inhalen en autosnelwegen met in- en uitvoegstroken als mede weefvakken.

Maar hiermee zijn alle mogelijkheden van de rijsimulator nog lang niet volledig benut: verkeersschool Berend Knol werkt samen met de ‘uitvinders’ van de simulator al aan uitbreidingen van het opleidingspakket. In voorbereiding zijn o.a. het rijden tijdens mist, sneeuwval en andere slechte weersomstandigheden, het oplossen van gevaarlijke verkeerssituaties en een cursus zuinig rijden. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk zoals rijden in de bergen, met een aanhangwagen, het rijden onder invloed of hoe te handelen als je in de berm of in een slip komt. Gedurende zo’n 4 jaar zullen deze lessen stapsgewijs worden toe gevoegd.
Met de aanschaf van een rijsimulator is Verkeersschool Berend Knol beslist voorloper in de rijschoolwereld. De lesmogelijkheden zijn haast onbeperkt en autorijden en lessen zal zeker nog meer geld gaan kosten dan nu. Dankzij de rijsimulator kunnen onze cursisten meer rijervaring opdoen, terwijl de ‘echte’ autokilometers – en dus het aantal rijlessen op de weg – aanzienlijk kunnen dalen. En dat scheelt de toekomstige weggebruikers een flink stuk in de kosten van een kwalitatief hogere rijopleiding.

 Bekijk de demofilm

 

 

De eerste praktijkervaringen na de simulator.
De ervaringen van de eerste kandidaten zijn bijzonder positief. Sommigen willen na 2 a 3 uur ‘sturen’ nog niet stoppen. Toch is het dan beter van wel: er is een grens aan wat je kunt opnemen en verwerken. Nog belangwekkender zijn de bevindingen die daarna komen: als men in de ‘echte’ auto gaat lessen. De eerste resultaten zijn verbluffend: na een korte uitleg over wat er in de lesauto anders werkt gaan de ‘rijles simulatorcursisten’ meteen zelfstandig rijden. Een rij-instructeur weet niet wat hem /haar overkomt. Normaal zijn zij de eerste uren – met een cursist die nog nooit auto of trekker heeft gereden – heel veel aan het uitleggen en vooral begeleiden tijdens het rijden. Niets gaat geautomatiseerd en elke handeling moet je keer op keer voorzeggen en begeleiden. Hoe anders na de rijsimulator! De bediening gaat vrijwel volledig al op de ‘automatische’ piloot. Natuurlijk moet je nog dingen corrigeren, maar de cursist weet al heel goed hoe, wat en wanneer.
Ook als er een andere auto aankomt, reageert men al heel goed en vooral rustig: de situatie komt bekend voor vanuit de simulator.
Mede door het gebruik van de rijsimulator is de slaagkans hoger dan gemiddeld en dat met minder praktijklessen op de weg! Hoe groot het voordeel zal zijn verschilt uiteraard per cursist. Het staat nu wel vast dat het gebruik van een rijsimulator tijdens de rijopleiding een succes is. En dat succes kon wel eens sneller gaan dan aanvankelijk werd gedacht.

Voor een nadere toelichting, een demonstratie of een ‘intest’ kunt U contact opnemen met verkeersschool Berend Knol.